Варення із зелених помідорів – незвичайне і смачне ласощі. Воно стане прикрасою вашого столу в буди і в свята.
Інгредієнти
Зелені помідори – 2 кг | |
Цукор – 1.5 кг | |
Лимон – 1 шт. | |
Апельсин – 1 шт. | |
Ягоди обліпихи – 0.5-0.7 склянки |
Варення із зелених помідорів, лимона, апельсина і обліпихи «Чудове поєднання».
Всі заготовки давно вже зроблено, прибрані в підпілля, а у мене ще залишаються зелені помідори, які ніяк не можуть почервоніти. Поки вони не почали псуватися, зварю-ка я з них солодко-кисле варення з додаванням лимона і обліпихи!
Якщо ви ще ніколи в житті не варили солодке варення із зелених помідорів, то розповім вам маленьку хитрість: якщо помідори варити недовго, то варення буде дуже гірким, є його буде неможливо!
Покроковий рецепт
Під струменем води мою зелені помідори, цитрусові, ягоди обліпихи. Нарізаю помідори дрібними, а лимон і апельсин дуже дрібними шматочками без цедри і без кісточок. Засинаю все цукром, перемішую.
Засинаю все цукром, перемішую. Залишу давати сік на ніч або на кілька годин. Ви можете перемолоти лимон і апельсини, тільки обов’язково слетите за тим, щоб варення не потрапили їхні кісточки! Буде гірчити і варення з помідорів вийде несмачним.
Коли помідори, лимон і апельсини і обліпиха дадуть сік, висипаю в глибоку каструлю, закриваю кришкою і ставлю на вогонь. Варю не менше 40 хв.! Залишаю варення остигати на 6-7 годин.
Після того, як варення з помідорів постоїть, знову ставлю його на повільний вогонь. Варю до випаровування зайвої рідини.
Ще гарячим розливаю зелене варення по банках, закатую, остуджую. Обов’язково залишаю трохи варення на вечерю. Зберігати його можна і в підпіллі, і в теплій комори. Приємного апетиту!