Варення на зиму з дині

Варення на зиму з дині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Варення з дині не тільки смачне, але ще і корисний. У деяких країнах його користь порівнюють з користю меду. Воно покращує обмінні процеси, нормалізує тиск і робить ноги і волосся здоровими.

Інгредієнти

м’якоть дині – 1 кг
цукор – 1,5 кг можна і 1 кг, дивлячись наскільки солодким повинно вийти ласощі
лимон – 1 штука
ванілін – 5 г
проста вода – 1,5 склянки

Як приготувати Варення на зиму з дині

Варення з дині не тільки смачне, але ще і корисний. У деяких країнах його користь порівнюють з користю меду. Воно покращує обмінні процеси, нормалізує тиск і робить ноги і волосся здоровими.

Для варення знадобиться ароматна, але щільна злегка недозревшая диня. Тоді під час варіння вона не розвалиться і буде дарувати свій аромат протягом усієї зими. Щоб надати ще більше смакових якостей можна додавати різні фрукти, ягоди та приправи.

Покроковий рецепт

М’якоть відокремити від кісточок і порізати на кубики. Попередньо закип’ятити воду в каструлі і кинути туди диню. Варити приблизно 5 хвилин.

Після охолодження потрібно процідити отриману масу. У цьому допоможе сито або друшляк. Рідину не виливати, а розбавити водою і додати туди лимон з ваніллю.

Варити сироп близько 10 хвилин. Залити їм динні шматочки і залишити на 6 годин. Через деякий час поставити суміш на вогонь і варити 15 хвилин.

Після охолодження варення можна розфасовувати по банкам.

Для більш цікавого смаку до варення можна додати мигдаль або інших горіхів. Також можна під час варіння додати до дині 1 кг бананів. Тоді смак буде більш багатогранним.