Варення з дині не тільки смачне, але ще і корисний. У деяких країнах його користь порівнюють з користю меду. Воно покращує обмінні процеси, нормалізує тиск і робить ноги і волосся здоровими.
Інгредієнти
м’якоть дині – 1 кг | |
цукор – 1,5 кг можна і 1 кг, дивлячись наскільки солодким повинно вийти ласощі | |
лимон – 1 штука | |
ванілін – 5 г | |
проста вода – 1,5 склянки |
Варення з дині не тільки смачне, але ще і корисний. У деяких країнах його користь порівнюють з користю меду. Воно покращує обмінні процеси, нормалізує тиск і робить ноги і волосся здоровими.
Для варення знадобиться ароматна, але щільна злегка недозревшая диня. Тоді під час варіння вона не розвалиться і буде дарувати свій аромат протягом усієї зими. Щоб надати ще більше смакових якостей можна додавати різні фрукти, ягоди та приправи.
Покроковий рецепт
М’якоть відокремити від кісточок і порізати на кубики. Попередньо закип’ятити воду в каструлі і кинути туди диню. Варити приблизно 5 хвилин.
Після охолодження потрібно процідити отриману масу. У цьому допоможе сито або друшляк. Рідину не виливати, а розбавити водою і додати туди лимон з ваніллю.
Варити сироп близько 10 хвилин. Залити їм динні шматочки і залишити на 6 годин. Через деякий час поставити суміш на вогонь і варити 15 хвилин.
Після охолодження варення можна розфасовувати по банкам.
Для більш цікавого смаку до варення можна додати мигдаль або інших горіхів. Також можна під час варіння додати до дині 1 кг бананів. Тоді смак буде більш багатогранним.