Ніжні котлети з картопляного пюре під сирним соусом з печерицями.
Інгредієнти
Пюре картопляне – 600 р. | |
Яйце свіже – 2 шт. | |
Борошно – 6 ст. л. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Сир костромський – 100 р. | |
Печериці заморожені – 200 р. | |
Молоко – 1 ст. | |
Вода – 100 мл | |
Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л. | |
Хлібна крихта для панірування – 200 р. | |
Цибулина – 2 шт. | |
Вершкове масло – 20 р. |
Котлети з картопляного пюре, подані з сирним соусом і смаженими печерицями. Із залишків картопляного пюре можна зробити смачні котлетки. І подати їх з сирним соусом з печерицями. Цей соус також відмінно поєднується з рисом, гречкою, спагетті.
Покроковий рецепт
В охолоджене пюре вбити яйце і розім’яти товкачиком.
Всипати просіяне борошно і все розмішати до однорідної, гладкої консистенції. Суміш не повинна бути занадто густий або рідкою.
Столовою ложкою взяти частину пюре, опустити в панірувальні сухарі і сформувати котлетку.
Котлетки обсмажують з обох боків до рівною скоринки карамельного кольору. Потім вогонь зменшується, котлети накриваються кришкою і смажаться ще по 5-7 на кожну сторону. Потрібно контролювати ступінь обжарювання, щоб не пригоріло.
Цибулю дрібно нарізати. У вершковому маслі потомилися до золотого кольору.
Посолити, додати мускатний горіх, перець.
Всипати нарізані печериці. Коли гриби обсмажаться, влити воду і перемішавши готувати 4 хв.
Молоко довести до закипання і всипати в нього натертий сир.
Розмішати і збити блендером до однорідної структури.
Влити сирну суміш до грибів. На слабкому нагріванні уварювати соус 4-5 хв. При подачі полити соусом котлети. (Якщо соусу приготували багато, рекомендую: розкласти залишки по кокотницях, посипати зверху сиром і запекти в духовці 15 хв. виходить чудовий жульєн).