Вегетаріанські картопляні котлети в сирному соусі з печерицями

Вегетаріанські картопляні котлети в сирному соусі з печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжні котлети з картопляного пюре під сирним соусом з печерицями.

Інгредієнти

Пюре картопляне – 600 р.
Яйце свіже – 2 шт.
Борошно – 6 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сир костромський – 100 р.
Печериці заморожені – 200 р.
Молоко – 1 ст.
Вода – 100 мл
Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.
Хлібна крихта для панірування – 200 р.
Цибулина – 2 шт.
Вершкове масло – 20 р.

Як приготувати Вегетаріанські картопляні котлети в сирному соусі з печерицями

Котлети з картопляного пюре, подані з сирним соусом і смаженими печерицями. Із залишків картопляного пюре можна зробити смачні котлетки. І подати їх з сирним соусом з печерицями. Цей соус також відмінно поєднується з рисом, гречкою, спагетті.

Покроковий рецепт


В охолоджене пюре вбити яйце і розім’яти товкачиком.


Всипати просіяне борошно і все розмішати до однорідної, гладкої консистенції. Суміш не повинна бути занадто густий або рідкою.


Столовою ложкою взяти частину пюре, опустити в панірувальні сухарі і сформувати котлетку.

Котлетки обсмажують з обох боків до рівною скоринки карамельного кольору. Потім вогонь зменшується, котлети накриваються кришкою і смажаться ще по 5-7 на кожну сторону. Потрібно контролювати ступінь обжарювання, щоб не пригоріло.


Цибулю дрібно нарізати. У вершковому маслі потомилися до золотого кольору.

Посолити, додати мускатний горіх, перець.


Всипати нарізані печериці. Коли гриби обсмажаться, влити воду і перемішавши готувати 4 хв.

Молоко довести до закипання і всипати в нього натертий сир.

Розмішати і збити блендером до однорідної структури.


Влити сирну суміш до грибів. На слабкому нагріванні уварювати соус 4-5 хв. При подачі полити соусом котлети. (Якщо соусу приготували багато, рекомендую: розкласти залишки по кокотницях, посипати зверху сиром і запекти в духовці 15 хв. виходить чудовий жульєн).