Експериментуйте з добавками і отримаєте чудову сирну паску до свята! Вона стане окрасою вашого столу на Великдень в 2019 році!
Інгредієнти
Масло вершкове – 150 г | |
Молоко – 500 мл | |
Ряжанка – 1500 мл | |
Цукор – 80 г | |
Шоколад – за смаком | |
Лимонний сік – за смаком | |
Цедра апельсина – за смаком | |
Сметана – 150 г |
Великдень на ряжанці і молоці має гарний, злегка кремовий колір і незвичайний смак. Підмішувати всякі добавки (родзинки, шоколад, цукати, цедри…) не обов’язково. Але всі вони смак надають абсолютно різний!
Покроковий рецепт
Трьом шоколад і «добуваємо» цедру апельсина, натерши його шкірку на дрібній тертці. Відкладаємо в сторону.
Змішати в каструльці молоко і ряжанку. Нагріти суміш на малому вогні до утворення пластівців (приблизно до 80 °C). Але не доводьте до кипіння! Зняти каструльку з вогню і охолодити. Потім охолоджену суміш перекинути на друшляк, дати стекти сироватці. На це піде близько 1 години.
Викласти згорнуту масу в друшляк з марлею. Підвісити на 1 годину.
В отриману сирну масу з ряжанки і сиру додати сметану, цукор і розм’якшене (але не розтоплене!) вершкове масло. Все перемішати. Бажано подрібнити блендером до утворення однорідної маси.
Тепер ділимо масу навпіл і в одну частину додаємо тертий шоколад, а в іншу додаємо цедру апельсина і кілька крапель лимона (за смаком). Перемішуємо.
Пасочницу викласти вологою марлею так, щоб не було складок. Заповнити форму сирною масою, чергуючи шари.
Краї марлі укласти зверху. Зверху покласти невелику тарілку і поставити невеликий вантаж (банку з водою). Форму поставити в ємність з бортиками і прибрати в холодильник мінімум на 12 годин. Періодично рідина з ємності зливати.
Перед подачею перевернути великдень на красиву тарілку, зняти форму і марлю. Прикрасити сирну паску і подавати до столу!