Великодні кекси виглядають так само красиво, як і паски, а готувати їх набагато легше і простіше.
Інгредієнти
яйця – 3 шт. | |
цукор – 1 склянка | |
ванільний цукор – 10 гр. | |
сметана – 1 стакан можна замінити кефіром | |
соняшникова олія – 0,5 склянки | |
сода – 1 ч. л. | |
борошно – до стану густої сметани | |
горіхи, родзинки, цукати – за бажанням і за смаком |
Великодні кекси стануть прекрасною заміною звичайним великодніх куличам, а особливо підійдуть для тих, хто не вміє готувати дріжджове тісто на паски.
Покроковий рецепт
Для початку нам потрібно підготувати продукти.
Далі в миску треба вбити 3 яйця, додати 2 пакетика ванільного цукру і 1 стакан звичайного цукру.
Далі яйця з цукром потрібно збити до білого стану.
Далі, в яйця з цукром додаємо 1 склянку сметани (чим жирніше сметана, тим рассыпчатстее вийде тісто)
Потім додаємо секретний інгредієнт, який дозволить тесту бути дуже м’яким і еластичним – це пів склянки соняшникової рафінованої олії.
Далі на суміш додаємо 2 ст. ложки борошна і висипаємо 1 ч. ложку соди, все добре перемішуємо.
Далі висипаємо борошно, постійно перемішуючи, щоб досягти стану тесту густої сметани.
Далі у тісто додаємо будь-які горіхи, у мене це арахіс, родзинки і цукати. І все добре перемішуємо.
Потім готуємо формочки. Змащуємо кожну формочку соняшниковою олією. Тіста викладаємо у форму приблизно половину форми.
Далі готуємо збиті білки.
Для прикраси кексів необхідно почекати, коли кекси охолонуть, і тільки потім змащувати кремом і посипати присипкою.
Для більш гарного ефекту, рекомендую взяти цукерки, схожі на пасхальні яйця і прикрасити ними кекси.
Готові кекси для подачі до столу.
Всім приємного апетиту!