Великодні кекси

Великодні кекси – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Великодні кекси стануть прекрасною заміною звичайним великодніх куличам, а особливо підійдуть для тих, хто не вміє готувати дріжджове тісто на паски.

Покроковий рецепт

Для початку нам потрібно підготувати продукти.



Далі в миску треба вбити 3 яйця, додати 2 пакетика ванільного цукру і 1 стакан звичайного цукру.


Далі яйця з цукром потрібно збити до білого стану.

Далі, в яйця з цукром додаємо 1 склянку сметани (чим жирніше сметана, тим рассыпчатстее вийде тісто)

Потім додаємо секретний інгредієнт, який дозволить тесту бути дуже м’яким і еластичним – це пів склянки соняшникової рафінованої олії.


Далі на суміш додаємо 2 ст. ложки борошна і висипаємо 1 ч. ложку соди, все добре перемішуємо.

Далі висипаємо борошно, постійно перемішуючи, щоб досягти стану тесту густої сметани.


Далі у тісто додаємо будь-які горіхи, у мене це арахіс, родзинки і цукати. І все добре перемішуємо.




Потім готуємо формочки. Змащуємо кожну формочку соняшниковою олією. Тіста викладаємо у форму приблизно половину форми.


Далі готуємо збиті білки.
Для прикраси кексів необхідно почекати, коли кекси охолонуть, і тільки потім змащувати кремом і посипати присипкою.
Для більш гарного ефекту, рекомендую взяти цукерки, схожі на пасхальні яйця і прикрасити ними кекси.

Готові кекси для подачі до столу.
Всім приємного апетиту!