Відбивні з сюрпризом

Відбивні з сюрпризом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

До новорічного столу я готувала відбивні з сюрпризом. Вже ніхто не очікував, що це буде фрукт!

Інгредієнти

Свинина – 1 кг
Банан – 1 шт.
Спеції – 3 столові ложки (для свинини)
Яйця курячі – 2 шт.
Вершки – 1 склянка (10 %)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Картопля – 1,5 бульби на кожну порцію
Рослинна олія – 2 столові ложки

Як приготувати Відбивні з сюрпризом

До новорічного столу я готувала відбивні з сюрпризом. Всім рідним дуже сподобалося ніжне м’ясо в вершках, та й ще з такою незвичайною начинкою всередині. Вже ніхто не очікував, що це буде фрукт!

Рецепт його простий. Приготоване м’ясо виходить ніжним і соковитим. Вершки можна подати як оригінальне доповнення до гарніру з картоплі, на якому випікається м’ясо. В якості сюрпризу пропонується використовувати банан. Однак при бажанні начинку можна доповнити або змінити.

Готувати цю страву краще в порційному посуді для запікання. Воно виглядає ефектно, а також випромінює такий апетитний аромат, що у страву неможливо не закохатися, навіть не встигнувши його спробувати. Якщо порційній посуду для запікання не є в господарстві, то цілком можна приготувати в будь керамічної ємності, яка призначена для приготування страв у духовці. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована 6 порцій.

Покроковий рецепт

Свіжу свинину помити, висушити паперовим рушником. Гострим ножем нарізати м’ясо вздовж волокон на пласти. Кожен пласт відбити з обох сторін кухонним молоточком, посолити, поперчити. Щоб бризки при отбивании не летіли в різні сторони й кухонні стіни залишилися чистими, я кладу м’ясо в поліетиленовий пакет, а потім вже відбиваю.

У глибокій ємності збити куряче яйце. В нього додати спеції для свинини, сіль, чорний мелений перець. Гарненько перемішати. Покласти в цю масу вже відбите м’ясо. Залишити маринуватися в холодильнику на 1 годину. Якщо ви голодні, можна прискорити процес маринування, залишивши м’ясо маринуватися при кімнатній температурі.

Банани очистити від шкірки і розрізати навпіл. Кожну половинку обгорнути відбивною з свинини. Щоб м’ясо не розкрутилося під час термічної обробки, його можна або сколоти зубочистками, або перетягнути міцною ниткою.

Дно посуду для запікання застелити картоплею, порізаним тонкими кільцями. Картоплю посипати сіллю і перцем, злегка збризкати рослинним маслом.

На картоплю викласти відбивну з бананом всередині. М’ясний рулетик залити вершками так, щоб покрило на 2/3.

Накрити посуд фольгою і відправити запікатися в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готові відбивні чудово подавати з овочами та картоплею. Пробуйте, може бути і вам доведеться за смаком запечене м’ясо з фруктами. Приємного апетиту!