Улюблений рецепт віденських вафель.
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 300гр | |
Цукор – 150 гр | |
Молоко – 200 гр | |
Масло вершкове – 200 гр | |
Яйця – 3шт | |
Розпушувач – 2 ч. л. |
Раніше дане смачні ласощі було доступно лише забезпеченим громадянам. Зараз же кожен, при наявності в будинку вафельниці, може порадувати свою сім’ю.
Перепробувавши велика кількість рецептів, поспішаю поділитися з вами самим вдалим!
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні продукти.
Вершкове масло розм’якшити в мікрохвильовці 1-2 хвилину на самому маленькому варіанті.
Ретельно розтерти з цукровим піском.
Додаємо молоко і яйця. Збиваємо. При використанні міксера тісто виходить пишніше.(На мій смак).
Після додавання борошна і розпушувача знову перемішуємо. Домагаємося, щоб маса стала однорідною.
Тісто виходить щільним, густим.
У розігріту вафельницю викладаємо тісто. Щоб пригостити 3-4 людини на сніданок (приблизно 12 вафель), я викладаю по 2 неповні столові ложки на кожне відділення. Але тут все залежить від типу вашої вафельниці. Не переборщіть, інакше, при натисканні, тісто витече з боків.
Випікаю приблизно 4 хвилини. При подачі посипати цукровою пудрою і прикрасити.
Вафлі можна їсти з ягодами і фруктами, медом, варенням і навіть з морозивом!
Бажаю успіху і приємного апетиту!