Дуже ситний і смачний пиріг!
Інгредієнти
Пісочна основа | |
пшеничне борошно вищого сорту хорошої якості – 230 г | |
вершкове масло 82.5% – 130 г | |
куряче яйце – 1 велике | |
морська сіль дрібного помелу – 1 щіпка | |
Начинка | |
ріпчаста цибуля – 500 г | |
шинка – 400 г | |
спеції – за смаком | |
рослинна олія – за смаком | |
Вершково-сирний соус | |
густі вершки 20-22% – 200 мл | |
курячі яйця – 5 середніх | |
тертий сир «Російський» або «Гауда» – 160 г | |
петрушка – 1 пучок |
Дуже ситний і смачний пиріг! Тоненьке тісто багато начинки з легким копченим ароматом, найніжніша заливка на основі вершків та сиру встояти неможливо! Замість звичайного лука в начинку чудово впишеться зелений, а шинку можна спокійно замінити беконом.
Покроковий рецепт
Робимо пісочну основу
Пшеничне борошно пропускаємо через ситечко, щоб вона наситилася бульбашками повітря. На столі робимо з борошна гірку.
Холодне вершкове масло, подрібнюємо, натерши продукт на крупній тертці прямо в борошняну гірку.
Вбиваємо в суміш з масла і борошна одне велике куряче яйце, швидко замішуємо кулька з тіста, а якщо він погано формується додаємо трошки крижаної води.
Закриваємо кулька з тіста харчовою плівкою або прибираємо в целофановий пакетик, відправляємо його в холодильник охолоджуватися на півгодини.
Робимо цибульну начинку з шинкою
Ріпчаста цибулька очищаємо, ароматний овоч дрібно рубаємо
Шинку рубаємо середнім кубиком
На сковороду ллємо трошки олії, кладемо в неї рубаний лук, підсмажуємо запашний цибулька, до приємного золотистого відтінку.
На іншій сковорідці підсмажуємо шинку до появи апетитною, золотистої скоринки.
Шинку змішуємо з ароматним цибулею, приправивши інгредієнти перцем і сіллю.
Робимо заливку вершкову
Яйця збиваємо з густими вершками, до однорідності.
Петрушку дрібненько рубаємо.
В яєчно-вершкову суміш висипаємо петрушку, приправляємо перцем і сіллю розмішуємо.
Збірка пирога
Дістаємо охолоджений кульку з пісочного тіста, руками розподіляємо його по формі, яка повинна бути діаметром 28 см, так щоб вийшов тонкий коржик.
На пісочну основу викладаємо запашну начинку з шинки і цибулі.
На шар з шинки і цибулі виливаємо яєчно-вершкову заливку.
На яєчно-вершкову заливку викладаємо шар з подрібненого на крупній тертці сиру.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку приблизно на 30-35 хвилин.
Даємо готовому пирогу охолонути у формі хвилин 10-15.