Відкритий пиріг з цибулею, шинкою і сиром

Відкритий пиріг з цибулею, шинкою і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Робимо пісочну основу

Пшеничне борошно пропускаємо через ситечко, щоб вона наситилася бульбашками повітря. На столі робимо з борошна гірку.

Холодне вершкове масло, подрібнюємо, натерши продукт на крупній тертці прямо в борошняну гірку.

Вбиваємо в суміш з масла і борошна одне велике куряче яйце, швидко замішуємо кулька з тіста, а якщо він погано формується додаємо трошки крижаної води.

Закриваємо кулька з тіста харчовою плівкою або прибираємо в целофановий пакетик, відправляємо його в холодильник охолоджуватися на півгодини.

Робимо цибульну начинку з шинкою

Ріпчаста цибулька очищаємо, ароматний овоч дрібно рубаємо

Шинку рубаємо середнім кубиком

На сковороду ллємо трошки олії, кладемо в неї рубаний лук, підсмажуємо запашний цибулька, до приємного золотистого відтінку.

На іншій сковорідці підсмажуємо шинку до появи апетитною, золотистої скоринки.

Шинку змішуємо з ароматним цибулею, приправивши інгредієнти перцем і сіллю.

Робимо заливку вершкову

Яйця збиваємо з густими вершками, до однорідності.

Петрушку дрібненько рубаємо.

В яєчно-вершкову суміш висипаємо петрушку, приправляємо перцем і сіллю розмішуємо.

Збірка пирога

Дістаємо охолоджений кульку з пісочного тіста, руками розподіляємо його по формі, яка повинна бути діаметром 28 см, так щоб вийшов тонкий коржик.

На пісочну основу викладаємо запашну начинку з шинки і цибулі.

На шар з шинки і цибулі виливаємо яєчно-вершкову заливку.

На яєчно-вершкову заливку викладаємо шар з подрібненого на крупній тертці сиру.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку приблизно на 30-35 хвилин.

Даємо готовому пирогу охолонути у формі хвилин 10-15.