Робимо пісочну основу
Пшеничне борошно пропускаємо через ситечко, щоб вона наситилася бульбашками повітря. На столі робимо з борошна гірку.
Холодне вершкове масло, подрібнюємо, натерши продукт на крупній тертці прямо в борошняну гірку.
Вбиваємо в суміш з масла і борошна одне велике куряче яйце, швидко замішуємо кулька з тіста, а якщо він погано формується додаємо трошки крижаної води.
Закриваємо кулька з тіста харчовою плівкою або прибираємо в целофановий пакетик, відправляємо його в холодильник охолоджуватися на півгодини.
Робимо цибульну начинку з шинкою
Ріпчаста цибулька очищаємо, ароматний овоч дрібно рубаємо
Шинку рубаємо середнім кубиком
На сковороду ллємо трошки олії, кладемо в неї рубаний лук, підсмажуємо запашний цибулька, до приємного золотистого відтінку.
На іншій сковорідці підсмажуємо шинку до появи апетитною, золотистої скоринки.
Шинку змішуємо з ароматним цибулею, приправивши інгредієнти перцем і сіллю.
Робимо заливку вершкову
Яйця збиваємо з густими вершками, до однорідності.
Петрушку дрібненько рубаємо.
В яєчно-вершкову суміш висипаємо петрушку, приправляємо перцем і сіллю розмішуємо.
Збірка пирога
Дістаємо охолоджений кульку з пісочного тіста, руками розподіляємо його по формі, яка повинна бути діаметром 28 см, так щоб вийшов тонкий коржик.
На пісочну основу викладаємо запашну начинку з шинки і цибулі.
На шар з шинки і цибулі виливаємо яєчно-вершкову заливку.
На яєчно-вершкову заливку викладаємо шар з подрібненого на крупній тертці сиру.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку приблизно на 30-35 хвилин.
Даємо готовому пирогу охолонути у формі хвилин 10-15.