Напевно, практично немає людини, у якої не потечуть слинки від згадки про окрошку. Є дуже багато рецептів приготування цієї страви і кожен знайде страву за своїм смаком.
Інгредієнти
вода – 2 л | |
варена ковбаса – 200 г | |
картопля сирої – 5-6 шт | |
яйце – 4 шт | |
огірок – 2 шт | |
сметана – 250 г | |
гірчиця (приправа з баночки) не суха – 1 ст л | |
зелень за бажанням – невеликий пучок | |
зелена цибуля – 3-5 шт. | |
оцет, лимонна кислота, лимонний сік – за смаком |
Найбільш актуальна окрошка в літню спеку, так як це холодна страва. Але багато готують цей холодний суп круглий рік, часто подають як перше на святковий стіл у зимові та весняні свята. Якщо взимку ви не можете їсти окрошку в холодному вигляді, то можна злегка підігріти її до кімнатної температури.
Сьогодні ми приготуємо окрошку з ковбасою і заправимо сметанно-гірчичним соусом. Ще одна особливість цієї окрошки в тому, що вона буде на овочевому картопляному відварі. Як її приготувати? Зараз дізнаєтеся.
Покроковий рецепт
Для початку поставимо на вогонь варитися яйця, а так само каструлю з 2 літрами води, для закипання. Після закипання яйця потрібно проварити 10-15 хвилин. В цей час сиру картоплю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Коли вода закипіла, додаємо столову ложку солі і подрібнену картоплю , чекаємо повторного закипання і варимо до готовності овочів. Вимикаємо підігрів під яйцями і картопляним відваром. Яйця викладаємо в ємність з холодною водою (так вони будуть краще очищатися від шкірки). Основу під окрошку ми відставляємо до повного охолодження, можна поставити її в таз з холодною водою, обкласти льодом, що б швидше остудити.
Заготовка під окрошку повністю охолола, там вже є готовий відварну картоплю кубиками. Тепер потрібно сметану перемішати з гірчицею і викласти в картопляний відвар, що б вона там гарненько розчинилася.
Зварені і очищені яйця натираємо на крупній тертці і викладаємо в каструлю з картоплею і сметаною.
Ковбасу ріжемо дрібними кубиками, відправляємо до вже подрібненим продуктам у відвар.
Ароматні свіжі огірочки так само кришимо і кладемо в окрошку.
За бажанням подрібнюємо зелений лук, а так само кріп, петрушку і ставимо фінішний акорд у нашому блюді.
Можна додати оцет, лимонну кислоту, сік лимона, якщо любите з кислинкою. Таке яскраве, що пахне влітку і свіжістю страва не залишить байдужим нікого. Приємного апетиту.