Ніжна пряна рибка під яєчним соусом, приготовлена по-польськи.
Інгредієнти
Риба, м’ясо краще біле – 600 г минтай, кефаль, минь (у мене тріска) | |
Вода – близько 2 – х склянок | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Корінь селери – 1 чайна ложка | |
Петрушка – декілька гілочок | |
Лавровий лист – 2 шт | |
Сіль – за смаком | |
Перець горошком – 4 -6 шт | |
Для соусу: | |
Бульйон – 0,5 склянки | |
Масло вершкове – 60 г | |
Яйця курячі – 2 шт | |
Зелень рубаною петрушки – 2 столові ложки | |
Сіль – щіпка | |
Перець чорний мелений – на смак і бажанням | |
Лимонний сік – за бажанням |
З риби можна приготувати безліч різноманітних страв, як холодних, так і гарячих. На сайті безліч рецептів запеченою і смаженою риби. Сьогодні приготуємо відварну рибу по-польськи. Що сказати про це блюдо? Начебто звичайна варена риба, нічого особливого. Але в Польщі відварну рибу прийнято подавати саме з таким яєчним соусом. Він і перетворює все блюдо і робить рибку ніжною і смачною.
Для приготування краще використовувати рибу з мінімальною наявністю кісток. М’ясо риби краще біле (тріска, минтай, кефаль, минь…). Думаю, можна використовувати і рибне філе, менше клопоту з обробленням і красивий вигляд страви. Кількість інгредієнтів розрахована на 3 – 4 порції, з урахуванням гарніру.
Так само, при бажанні, можна рибу не відварювати, а протушкувати в сковороді з невеликою кількістю води.
Покроковий рецепт
Рибу розморозити (розморожувати рибу бажано спочатку кілька годин у холодильнику, потім продовжувати розморожувати при кімнатній температурі, так вона збереже смакові і поживні властивості). Рибу почистити, відрізати плавники і хвіст, гарненько промити, нарізати на порційні шматочки.
Перекласти рибу в каструлю (шкірою догори), залити водою і дати закипіти. Після закипання з’явитися пінка, її треба зняти.
Потім додати очищений, крупно порізану моркву, 1 головку порізаного на чверть ріпчастої цибулі, 1 чайну ложку сушеного кореня селери, кілька гілочок свіжої петрушки, пару листочків лаврового листа, сіль і 4 – 6 горошин чорного перцю. Варити рибу з корінням близько 20 хвилин на слабкому вогні. Вимкнути вогонь, відставити убік.
Приготувати соус польський для риби.
У невелику чашу покласти вершкове масло. Масло залити гарячим рибним бульйоном. Олія повинна розчинитися.
Круто відварити курячі яйця, почистити, дрібно порізати. Петрушку промити, дрібненько порізати. Закинути зелень і яйця в чашу з рибним бульйоном. За бажанням, можна додати сік лимона. За смаком додати сіль і чорний мелений перець. Все гарненько перемішати.
Блюдо готове. Тепер його необхідно лише зібрати воєдино. На плоску тарілку викласти 1 – 2 шматочки відвареної риби. Зверху рибу полити яєчним соусом. Можна соус подати окремо. Виходить дуже апетитна ніжна риба по-польськи. На гарнір можна подати відварну картоплю або рис. Приємного апетиту!