Простий і смачний салат, який підходить для вегетаріанців і любителів класичних радянських страв!
Інгредієнти
Картопля – 2 штуки | |
Буряк – 1 штука | |
Морква – 2 штуки | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка В моєму випадку половина великої | |
Огірки солоні – 250-300 гр. | |
Зелений горошок – 200 гр. | |
Олія соняшникова – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком |
Цікавий факт — рецепт вінегрету зазнав історичні зміни з дореволюційних часів: раніше інгредієнти входило не тільки м’ясо птиці або риби, але і варене яйце. В якості заправки використовували суміш рослинного масла, оцту, перцю або соус з гірчиці.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Готуємо необхідне: картоплю і моркву миємо (не чистимо) — ставимо варитися окремо від буряків.
Буряк моєму (не чистимо) — варимо окремо від інших овочів.
Важливо не переварити, щоб при перемішуванні салат зберіг свій вигляд.
По готовності: очищаємо овочі від шкірки.
Ріжемо моркву, картоплю і буряк-кубиками середньої величини.
Ріжемо цибулю і солоні огірки кубиками трохи менше.
Змішуємо овочі і зелений горошок.
Солимо, заправляємо олією (можна замінити на оливкова або рослинне, але мені подобається смак насіння), перемішуємо.
Наше блюдо готове, Bon Appétit!