Соковитий вінегрет з гірчичною заправкою – смачний і ситний салат для всієї родини!
Інгредієнти
Буряк – 1 шт. | |
Картопля – 3 шт. | |
Морква – 2 шт. | |
Часник – 1 зубчик | |
Яблуко – 1 шт. | |
Квасоля консервована – 1/2 банки | |
Капуста квашена – 100 гр. | |
Огірки солоні – 100 гр. | |
Лимон – 1 зубчик | |
Олія – 8 ст. л. | |
Гірчиця – 1 ч. л. | |
Сіль, перець – за смаком |
У кожної господині свій рецепт Вінегрету. Пропоную вам варіант з квашеною капустою, квасолею і пікантною заправкою. Без оцту! Він простий в приготуванні, але дуже смачний. Підійде для поста і вегетаріанцям!
Покроковий рецепт
Спочатку відварюємо картоплю, моркву і буряк до готовності протягом 1 години. Очищаємо від шкірки овочі, яблуко і часник.
Яблуко нарізаємо дрібним кубиком.
Дрібно ріжемо часник і моркву.
Картоплю ріжемо середнім кубиком.
Буряк нарізаємо, як і картоплю. Додаємо ложку масла і перемішуємо. Це робиться, щоб буряк менше фарбувала інші інгредієнти. Додаємо до порізаним овочів.
Квасолю з банки промиваємо і відправляємо в салатник.
Туди ж висипаємо квашену капусту й дрібно порізані огірки.
Робимо заправку. Для цього в окремій мисці змішуємо масло, гірчицю і сік лимона.
Поливаємо салат заправкою, додаємо сіль і перець за смаком. Добре перемішуємо.
Салат готовий. Приємного апетиту!