1. Зварену картоплю очищаємо, нарізаємо кубиками (не великими). Перекладаємо в глибоку чашку.
2. Нарізаємо кубиками буряк, додаємо до картоплі.
3. Синій (фіолетовий) солодкий цибулю дрібно ріжемо, додаємо до овочів.
4. Зливаємо з горошку розсіл, відправляємо його в миску.
5. Оселедець витягуємо з розсолу, даємо маслу стекти. Якщо шматочки великі, нарізаємо їх на кубики. Відправляємо до вінегрету, ретельно перемішуємо.
6. Готуємо салатну заправку: в піалі змішуємо масло, оцет, цукор, мелений перець. Поливаємо вінегрет, ще раз перемішуємо.
7. Салат відразу готовий до подачі на стіл. Можна дати йому постояти 2 години в холодильнику. Так смак стане більш насиченим і пряним.