Корисне дієтичне і пісне блюдо.
Інгредієнти
Буряк – 1-2 шт. | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Морква – 2-3 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Солоний огірок – за смаком | |
Сіль, перець – за смаком | |
Рослинне масло – 3 ст. л. |
Спробуйте приготувати салат з запечених овочів і Ви більше ніколи не захочете їх відварювати. Нагадує салат вінегрет, але без додавання горошку або квасолі і кислої капусти.
Овочі після запікання насичені ароматом і глибоким смаком, ні водянистості як після відварювання. Перевагою є і час приготування, на підготовку овочів йде не більше 30 хвилин, буряк самі знаєте вариться набагато довше.
Покроковий рецепт
Чистимо картоплю, моркву і буряк. Ріжемо на шматочки і складаємо на деко. Можна побризкати трохи рослинним маслом, але не обов’язково.
Відправляємо в духовку на 250 градусів на 30 хвилин.
Поки овочі запікаються чистимо і ріжемо цибулю і огірки.
Після запікання дати трохи овочам охолонути й нарізаємо кубиками.
Овочі зверху з скоринкою після запікання, а всередині м’які, не лякайтеся якщо будуть розвалюватися, просто ріжте крупніше.
Приправити сіллю, перцем і заправити олією. Перемішати і подати до столу. Добре поєднується як гарнір до м’яса або як самостійне блюдо. Приємного апетиту!