Вінегрет з запечених овочів з огірками

Вінегрет з запечених овочів з огірками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Корисне дієтичне і пісне блюдо.

Інгредієнти

Буряк – 1-2 шт.
Картопля – 4-5 шт.
Морква – 2-3 шт.
Цибуля – 1 шт.
Солоний огірок – за смаком
Сіль, перець – за смаком
Рослинне масло – 3 ст. л.

Як приготувати Вінегрет із запечених овочів з огірками

Спробуйте приготувати салат з запечених овочів і Ви більше ніколи не захочете їх відварювати. Нагадує салат вінегрет, але без додавання горошку або квасолі і кислої капусти.

Овочі після запікання насичені ароматом і глибоким смаком, ні водянистості як після відварювання. Перевагою є і час приготування, на підготовку овочів йде не більше 30 хвилин, буряк самі знаєте вариться набагато довше.

Покроковий рецепт



Чистимо картоплю, моркву і буряк. Ріжемо на шматочки і складаємо на деко. Можна побризкати трохи рослинним маслом, але не обов’язково.

Відправляємо в духовку на 250 градусів на 30 хвилин.

Поки овочі запікаються чистимо і ріжемо цибулю і огірки.

Після запікання дати трохи овочам охолонути й нарізаємо кубиками.

Овочі зверху з скоринкою після запікання, а всередині м’які, не лякайтеся якщо будуть розвалюватися, просто ріжте крупніше.


Приправити сіллю, перцем і заправити олією. Перемішати і подати до столу. Добре поєднується як гарнір до м’яса або як самостійне блюдо. Приємного апетиту!