Вино з полуниці

Вино з полуниці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Насправді все просто. Візьміть полуницю і гарненько промийте її. У стерильну банку насипте ягоди так, щоб сировина заповнило ємність наполовину. Тепер прийшла пора цукру. Додайте його в банку. Далі слід залити воду. Встановіть на ємність пристрій, яке буде відводити з банки вуглекислий газ, а також не допускати туди кисень. Це може бути або гідрозатвор, або гумова рукавичка. Якщо ви оберете другий варіант, не забудьте проколоти в одному пальці вироби маленьку дірочку. Через кілька днів почнеться процес бродіння.

Ви обов’язково побачите його початок. Рукавичка підніметься чи гідрозатвор почне пузырить воду в склянці.

Приблизно через 3 тижні рукавичка впаде. Це означає, що бродіння закінчилося. Тепер процідіть ваше полуничне вино через сито. Наливаємо напій у стерильну банку і додаємо в нього стакан цукрового піску. Закрийте вино кришкою. Через 12 днів всі реакції закінчаться, а напій стане набагато світліше. Процідіть молоде вино, намагаючись не зачіпати осад. Закріпіть алкоголь горілкою. Додайте її з розрахунку 4 столових ложки на літр вина.

Зберігати полуничне вино найкраще в погребі. Однак холодильник — теж підходящий варіант.