Звичайний вірменський лаваш готую на запас, щоб у будь-який момент можна було його начинити певними продуктами.
Інгредієнти
Борошно – 2 скл. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Вода – 100 мл |
Наявність на кухні лаваша допомагає урізноманітнити свій звичайний раціон. Для його приготування буде потрібно мінімальну кількість продуктів і часу. Більш того, бездрожжевая випічка більш корисна, а вона також допоможе зберегти фігури.
Покроковий рецепт
У миску висипаю борошно і роблю в ній поглиблення.
Доводжу воду до кипіння. Наливаю окріп і рослинне масло в борошно. Також додаю сіль і все швиденько перемішую.
Вимішую тісто близько 15 хвилин. Потім залишаю його на столі і накриваю плівкою. Нехай воно трохи “відпочине”, щоб надалі воно стало більш пластичним і його було легко розгортати.
Відриваю невелику кількість тіста і тонко його розкачую. По суті, чим тонше тісто, тим краще. Тоді готовий лаваш пластичний і не рветься.
На сухій сковорідці обсмажую його з двох сторін. Оскільки тісто практично прісне і смажиться без масла, лаваш не буде сильно підрум’яненим.
Гарячий корж збризкую водою і ложу на фольгу. Зверху накриваю сухою серветкою, щоб лаваш став м’яким. Якщо його не накрити, він швидко висохне і стане кришитися. Коли всі коржі охолонуть, я їх акуратно викладаю в пакет і прибираю в холодильник. В такому вигляді вони залишаться м’якими і не пропадуть.