Інгредієнти
Вишня – 250 г | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Крохмаль – 1 ст. л. | |
Вода – 2 ст. л. | |
Зелень – 20 г (петрушка або кінза) | |
Коньяк – 2 ч. л. (можна замінити на горілку) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Як-то, десь чула, що вишневий соус – ідеальний соус до м’яса яловичини, свинини, птиці. Зазвичай, з м’ясом я поєдную кетчуп. І ось, в сезон, вирішувалася спробувати приготувати вишневий соус. Зізнаюся, не очікувала, що отримаю такий смак! Ох, це вишневий спокусник ;-)! Пробуйте і не бійтеся, творіть! Якщо соус вам здасться кислуватий, відрегулюйте смак за допомогою цукру.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Вишню промити, видалити кісточки, викласти на сковороду і довести до кипіння. Зменшивши вогонь, додати цукор (щоб пустила сік), дати потушиться близько 5 -10 хвилин. Потім розім’яти виделкою.
Зелень промити, подрібнити.
Крохмаль розчинити у воді, додати коньяк.
Додати приготовану суміш в сковороду з вишнею.
Додати подрібнену зелень, дати покипіти 1 хвилину, зняти з вогню.
Соус охолодити, подавати до м’яса.
Приємного апетиту!