Обліпиховий морс – прекрасна альтернатива клюквенному морсу
Інгредієнти
обліпиха – 2 ст. л. | |
вода – 350 мл | |
цукор або мед – за смаком |
З обліпихи можна приготувати приємний тонізуючий напій, який можна вживати як в теплом, так і злегка охолодженому вигляді. Приготований за цим рецептом напій злегка нагадує морс. По смаку він анітрохи не поступається звичному клюквенному морсу, а по великій кількості корисних речовин і значно перевершує його. Великим плюсом напою є і позитивний яскраво-жовтий колір, які повністю зберігається при заварюванні ягід окропом. Готувати такий морс можна зі свіжих або заморожених ягід. Сушену обліпиху теж можна використовувати для приготування напоїв, але яскравого жовтого кольору при заварюванні не вийде.
Покроковий рецепт
Обліпиху розморожуємо (якщо вона була заморожена) або моєму (якщо вона свіжа).
Викладаємо ягоди в чашку.
Розминаємо ложкою так, щоб видавити м’якоть.
Заливаємо окропом.
Наполягаємо під кришкою 30-40 хвилин
Насолоджуємося приємним напоєм. Якщо кому-то смак здасться занадто кислим, можна додати в обліпиховий морс трохи цукру або меду.