Вітамінний салатик для дорослих і дітей.
Інгредієнти
капуста білокачанна – 500 г | |
морква сира – 1 шт | |
сире яблуко – 1 шт | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
сіль – 1 ст. л | |
цукор – 1 ст. л | |
оцет 9% – 50 г можна взяти яблучний | |
масло рослинне – 3 ст. л |
Вирішила приготувати вітамінний салатик з доступних продуктів. Тим більше, що він готується швидко і просто. Так як у мене дитина не любить цибулю, а чоловік може їсти цибулю в будь-якому вигляді і в необмеженій кількості, то приготувала відразу два варіанти: для дорослих – з цибулею і дітей – без цибулі.
Покроковий рецепт
Беремо білокачанну капусту шаткуємо її. Я ріжу її на спеціальній моєї улюбленої тертці.
Моркву тремо на крупній тертці.
У великій мисці з’єднуємо капусту та моркву, додаємо сіль і цукор. Кількість спецій можна варіювати, все залежить від вашого смаку. Потім всі перетираємо руками, як би втираємо сіль і цукор в продукти, але без фанатизму.
Додаємо 50 г 9% оцту. Якщо немає оцту, його можна зробити з оцтової кислоти: 1ст.л оцтової кислоти на півсклянки води. Можна замінити звичайний оцет яблучним.
Додаємо в наш салатик яблуко, нарізане на крупній тертці. Яблуко додаємо після оцту, тому що інакше воно потемніє і буде негарно виглядати в нашому готовому блюді.
Не забудемо підлити рослинного масла, я беру рафінована, але можна додавати і неочищена. Це вже хто яке любить.
Тепер ділю наш салат в мисці на дві частини і в одну з них додаємо натертий лук. У мене був червоний салатний.
Все перемішую і розкладаю по тарілочках: для дорослих і дітей) І все, наш смачний і корисний салатик готовий.