Вилити в тефлонову каструльку необхідну кількість молока. Відправити каструлю на повільний вогонь до повного закипання молока. Слідкуйте за тим, щоб рідина не втекла і не пригоріла.
Відразу після закипання всипати вівсянку, ваніль, щіпку солі і прянощі за смаком. Готувати не більше 8 хвилин для вівсянки дрібного помелу і 12 – для великого.
Як тільки вівсянка стане м’якою і розвареної, додати сухофрукти і цукор за смаком. Перемішати, зняти з вогню і залишити настоюватися у теплому місці не менше 10 хвилин. За цей час вівсянка настоїться і придбає характерний ніжний смак.
Пере подачею полити вівсянку з сухофруктами шматочком вершкового масла.
Блюдо готове до подачі і смачної трапези. Приємного апетиту! Рекомендується подавати вівсянку з солодким джемом, медом або конфітюром.