Насипаємо необхідну кількість вівсяної каші, використовуючи ваги, або ж на-віч. Мені знадобилося 65 грам на одну порцію. Ретельно промиваємо виноград.
Пересипаємо кашу в каструлю, або невелику залізну мисочку, і заливаємо водою (250 мл). В такому співвідношенні каша виходить досить рідка і в’язка, але ви можете додавати на 50 – 100 гр менше води, для більш щільної маси. Ставимо кашу на повільний вогонь, періодично помішуючи.
Коли каша закипить, необхідно її ретельно перемішати, вимкнути газ і накрити кришкою. Через пару хвилин каша буде готова!
Для доповнення смаку ви можете додати декілька шматочків банана або яблука, сухофрукти, горіхи або овочі. Я шанувальник винограду, тому використовую саме його. Зверху кладемо чайну ложечку меду або вершкового масла.