Вівсяне печиво з родзинками
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 200 гр. | |
Вершкове масло – 100 гр. | |
Яйце – 2 шт. | |
Цукор – 50 гр. | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Родзинки – 70 гр. |
Дуже смачне і корисне вівсяне печиво, приготоване в домашніх умовах безсумнівно набагато кращий варіант, ніж куплене в магазині. Як мені сучасне покупне вівсяне печиво дуже солодке, до того ж у нього додають всяку хімічні добавки, а значить воно втрачає всю свою корисність. Зовсім інша історія з печивом, приготованим будинку, адже ви самі вирішуєте які інгредієнт додати і впевнені в їх якості. Тим більше, що приготуй його не складе праці і смак печива можна урізноманітнити цукатами або сухофруктами
Покроковий рецепт
1. Вівсяні пластівці перемолоти в кавомолці. Додати до них розпушувач. Можна купити вже готову вівсяну борошно (зараз вона продається в багатьох супермаркетах), тоді цей крок можна пропустити.
2. Розтерти вершкове масло кімнатної температури з цукром. Додати яйця і добре розмішати.
3. В яєчно-масляну суміш додаємо вівсяну муку і родзинки. Якщо у вас ізюм дуже сухий, то попередньо замочіть в гарячій воді н півгодини. Ставимо в холодильник на 1 годину.
4. Форму застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Тісто дістаємо з холодильника, скачуємо руками невеличкі кульки і розкладаємо по листу. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
5. Ось таке красиве та корисне печиво розсипчасте у нас вийшло