Для різноманітного сніданку варто спекти бананові оладки. Такий десерт готується без додавання пшеничного борошна і цукрового піску. Для подачі підійде будь-яке варення і ароматний чай. Відмінний варіант для школярів.
– 2 свіжих банана,
– 2 курячих яйця,
– 100 гр вівсяної муки,
– дрібна морська сіль за смаком,
– 50 мл соняшникової або рослинного масла.
Два стиглих банана очищаємо від шкірки, розламуємо на кілька частин і складаємо в чашу блендера. Подрібнюємо протягом 5-10 секунд до однорідності.
Звичну пшеничне борошно замінюємо вівсяної. Приготувати борошно для оладків дуже просто. Насипаємо в чашу блендера вівсяні пластівці, подрібнюємо – вівсяна мука готова. Для приготування оладків знадобиться сім столових ложок з гіркою борошна.
В чашечку розбиваємо два курячих яйця збиваємо за допомогою віночка.
У мисці з’єднуємо бананове пюре зі збитими яйцями, борошном вівсяної і невеликою кількістю солі. Ретельно розмішуємо (перемішати інгредієнти можна в блендері – як зручніше). Цукор в тісто додавати не потрібно, банани і так солодкі.
На сковороді прогріваємо дві ложки соняшникової олії. Смажимо оладки з двох боків до скоринки. Готові оладки перекладаємо на тарілку. Перед кожною порцією додаємо на сковороду масло, яке трохи прогріваємо. Обсмажуємо на невеликому вогні. Готові оладки подаємо теплими з варенням або джемом. З напоїв підходить чай, какао і каву.