Вівсяні млинці з чорною смородиною

Вівсяні млинці з чорною смородиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З добрим ранком країна! Сьогодні хочу урізноманітнити ваш сніданок, і в цьому допоможуть мені вівсяні оладки.

Інгредієнти

Вівсяні пластівці – 1 стакан геркулеса
Яйця курячі – 2 шт.
Сир – 100 г (краще нежирного)
Кефір – 100 мл (щоб знизити калорійність, візьміть 1%-ний)
Смородина – 1 склянку (чорна)
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком
Рослинне масло – Для смаження

Як приготувати Вівсяні млинці з чорною смородиною

Так, вівсяні! Начебто, як і корисно, і смачно! Адже овес вважаються дієтичним продуктом харчування, який легко засвоюється організмом людини. Він містить безліч вітамін групи В і F, хром, крохмаль, вітаміни А, В, Е, білки, ферменти, кремній, мідь, фосфорні мінеральні солі і багато інші корисні речовини. А навчила мене готувати свекруха ))). Вона завжди дотримується здорового способу життя та мене весь час намагається долучити до цього. І ось, на чергове свято, мені подарували тефлонову сковороду… Пора спробувати приготувати на новій сковорідці самі смачні і корисні оладки? Блюдо це просте, швидке в приготуванні і низькокалорійне. Для цього використовуйте мінімум рослинного масла, нежирний сир і кефір з мінімальною процентністю. Замість смородини можна взяти будь-яку іншу ягоду, як свіжу, так і заморожену: вишню, чорницю, лохину, брусницю тощо.

Так, і хочеться відзначити, якщо ви пластівці не будете подрібнювати (в рецепті допускається і так), збільште час «відпочинку» тесту. Так, вівсянка набубнявіє, і оладки вийдуть повітряними. З такими оладками ви легко прикрасите стіл і нагодувати всю сім’ю!

Покроковий рецепт

Починаємо готувати вівсяні оладки на кефірі.
Стакан вівсяних пластівців подрібніть в блендері.

Додайте до них сир (сир краще брати не жирний, середньої консистенції), 100 мл кефіру, 2 яйця, потім дрібку солі і цукор.

Все як слід перемішати, щоб не було грудочок.

В утворену масу покладіть чорну смородину (якщо ягоди з морозилки, розморожувати їх не обов’язково). Суміш злегка перемішайте ложкою і залиште на 15 хвилин настоятися (навіть якщо залишите більше часу, нічого страшного).

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. З допомогою великої ложки викладіть кілька оладок і смажте їх на середньому вогні, обов’язково під кришкою, приблизно 3 хвилини .

Потім переверніть оладки за допомогою лопатки, знову накрийте сковороду кришкою і залиште ще на 3 хвилини. Рум’яність оладок послужить ознакою готовності.

Якщо тефлонова сковорода, смажити можна і без олії: це допоможе ще більше знизити калорійність страви. (До тефлоновій сковороді взагалі не липне тісто, перевірено!). Оладки з вівсяних пластівців готові. Подавати оладки можна до сніданку або полуденка зі сметаною або медом. Приємного апетиту!