Вялені помідори

Вялені помідори – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В’ялені помідори…популярна закуска в Італії.

Інгредієнти

Помідори великі
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком
Оливкова олія – за смаком
Чебрець – свіжий (в ідеалі)

Як приготувати В’ялені помідори

В’ялені помідори…популярна закуска в Італії. Вони чудово підійдуть для приготування піци, бутербродів, сандвічів, салатів, для спекотного і пасти, так і самі по собі вони смачні… Готувати їх не складно, але довго, кілька годин. Рецепт в’ялених помідор наведено нижче. Помідори краще вибирати м’ясисті, які містять мінімальну кількість рідини. Під час сушіння враховуйте розмір помідор. Чим менше помідори, тим менше часу ви витратите на їх в’ялення.

Покроковий рецепт

Як приготувати в’ялені помідори…
Помідори помити. Очистити від зелені. Кожен помідор знизу (на «хвостиком») позначте гострим ножем у вигляді хреста.

Закип’ятити воду в невеликій каструльці або ковшике. Надрізаний помідор опустити на 30-60 секунд у киплячу воду. Вийняти помідор шумівкою.

І відразу опустити овоч у крижану воду (так легше зніметься шкірка). Те ж саме проробити з іншими помідорами. Процес займає не багато часу, так що все повинно бути під рукою.

З усіх помідор зняти шкірку (вона знімається досить легко, так як ми опускали помідори в окріп).

Помідори розрізати на чотири частини. І кожен шматочок очистити від насіння і рідини. (Серцевину томатів можна використовувати для приготування лечо, томатного соусу чи інших страв).

Деко вистелити пергаментним папером. Викласти помідори зовнішньою стороною вгору (помідори краще класти впритул один до одного, так як через деякий час вони сильно зменшуватися в розмірах і деко виявиться напівпорожній). Присипати сіллю, цукром, свіжими листям чебрецю. Збризнути розкладені овочі оливковою олією. Якщо немає оливкової, допускається застосування рослинного масла. Поставити деко з помідорами нудиться в духовку при температурі 90 градусів на 3-4 години. Через 1 годину (приблизно) помідори перевернути. Можна ще раз присипати чебрецем і полити, при бажанні, оливковою олією.

Поставити деко з помідорами нудиться в духовку при температурі 90 градусів на 3-4 години. Через 1 годину (приблизно) помідори перевернути. Можна ще раз присипати чебрецем і полити, при бажанні, оливковою олією.

Я ставила свої помідори на 3 години. Але якщо ви любите помідори сухіше, залиште ще на 1 годину. Але не намагайтеся приготувати помідори до ламкого стану, це не смачно. Ще ступінь і час в’ялення залежить від сорти помідор і розміру. Не довіряйте сліпо часу, просто відкрийте духовку і спробуйте їх. Якщо ви помідори використовуєте не відразу, то складіть їх в герметичну банку і залийте оливковою олією.

У банці в холодильнику помідори можуть зберігатися до 2 – тижнів. Якщо залити побільше олії (щоб приховувало помідори) — до 6 місяців. При цьому не варто хвилюватися, якщо масло стане мутнным, при кімнатній температурі воно знову буде прозорим. Спробуйте! Виходить цілком самодостатня закуска, до того ж це дуже смачно! Приємного апетиту!