Яблучка, запечені з медом

Яблучка, запечені з медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, для цього простого рецепту нам знадобиться:
– яблука (я беру для прикладу 4 шт.);
– мед – 3-4 ст. ложки;
– горішки, родзинки, цукрова пудра – все це за бажанням.

Інгредієнти

Яблука – 4 шт.
Мед – 4 ст. ложки
Горіхи – 1 ч. ложка
Родзинки – 1 ч. ложка
Цукрова пудра – 1 ч. ложка

Як приготувати Яблучка, запечені з медом

Коли за вікном мете заметіль, розмальовані морозом вікна, а в каміні затишно потріскують полінця, так хочеться смачної казки! Після новорічних свят з олів’є, котлетками і холодцами наш шлунок теж благає про пощаду. Тому сьогодні кулінарна казка про здорове і шалено смачне блюдо – яблучка з медом,запечені в духовці.

Покроковий рецепт

1. Яблука (у мене сорт Семеренко) миємо і просушуємо серветкою.

2. Серцевину акуратно видаляємо так, щоб не пошкодити цілісність плода.

3. В утворену луночку цівкою вливаємо мед, але не доверху, залишаючи 0,5 див.

4. Жароустойчивую посуд вистилаємо пергаментом, можна змастити вершковим маслом за бажанням, і укладаємо наші “барила з медом.

5. Запікаємо в духовці при 180 градусах 10-20 хвилин. Час запікання залежить від розміру, щільності яблук і вашого смаку.

6. А тепер дістаємо з духовки, даємо охолонути, прикрашаємо горіхами, цукровою пудрою і отримуємо неймовірне задоволення, гарний настрій і хорошу порцію вітамінів для здоров’я! Приємного апетиту!