Яблучне варення з корицею Зимовий вечір

Яблучне варення з корицею Зимовий вечір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблука миємо та очищаємо від насіння і шкірки, готуємо каструлю або ємність, в якій будете варити варення (краще емальований або нержавійку)

Ріжемо яблука, викладаємо їх в каструлю і додаємо цукор.
А далі можна піти двома шляхами: або дати яблук пустити сік – для цього залишаємо каструлю в холодильнику на ніч
Або додаємо трохи води (грам п’ятдесят) і залишаємо на півгодини.

Яблука пустили сік. Тепер ставимо каструлю на повільний вогонь на п’ятнадцять-двадцять хвилин, періодично помішуючи.
Потім вимикаємо вогонь і даємо варенню відстоятися хвилин п’ять. Потім знову на вогонь на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Отже кілька разів, протягом двох годин.
Не забуваємо періодично помішувати варення!


За півгодини до закінчення готування, висипаємо в каструлю корицю і лимонну кислоту.
Перемішуємо.

Даємо варенню трохи охолонути і пюрируем його за допомогою блендера.
Або пропускаємо через сито (попередньо остудивши!)
Варення ще раз добре прогріваємо, як тільки починає кипіти – знімаємо з вогню і закочує в стерилізовані банки. Закатуємо кришками.
Раджу стерилізувати банки в духовці – так швидше.

Отримані варення відмінно підходить для начинки в пиріжки та булочки.
Якщо ви не любитель випічки – їжте ложкою прямо!
Аромат кориці і яблук – кращий зимовий аромат. Спробуйте!