Прекрасним додаванням до м’яса або риби стане чатні. Індійський чатні являє собою соус, приготований з використанням фруктів за унікальною технологією.
Інгредієнти
недоспілих яблука – 1 кг | |
мед – 50 г | |
цукор – 1/2 склянки | |
ізюм – 100 г | |
цибуля ріпчаста – одна цибулина | |
часник – 2 зубчики | |
імбир подрібнений – 1 ст. ложка | |
гірчиця (насіння) – ½ ст. ложки | |
гвоздика – кілька штук | |
чилі – за бажанням, ½ ст. ложки | |
оцет винний – 2/3 склянки (150 мл) | |
сіль – приблизно 1 ст. ложка |
Індійська кухня, безсумнівно, є однією з самих екзотичних і різноманітних кухонь світу. У приготуванні страв активно використовуються приправи, соуси, спеції.
В залежності від необхідного кінцевого результату, страви додаються або готові магазинні приправи і соуси, або ж господиня готує родзинку страви самостійно.
Покроковий рецепт
Спочатку, яблука очистимо від шкірки і серцевини, наріжемо їх дрібними кубиками, складемо все в каструлю і протушкуйте на слабкому вогні кілька хвилин, додавши 50 г меду і цукру. Періодично потрібно помішувати.
Потім додамо дрібно посічену цибулю, родзинки і дрібно порізаний часник (можна придушити через чеснокодавку). Отримана суміш повинна гаситися протягом години.
Після чого, додамо подрібнений імбир, трохи гвоздики, насіння гірчиці і винний оцет. А так само (за бажанням) перець чилі (порошок або дрібно порізаний) і за смаком сіль.
Тушкуємо соус на слабкому вогні, періодично помішуючи. За цей час соус повинен змінити колір, стати густим, а яблука – розваритися.
Поки вариться соус простелиризуем банки, підготуємо кришки. І ось, готовий отриманий соус перелити в стерилізовані баночки, щільно закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник або льох.