Гості вже на порозі, а ви тільки прокинулися? Тоді цей кекс врятує ситуацію і допоможе показати вас дбайливою господинею.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 180 грам | |
Цукор – 1 склянка | |
Яблуко зелене – 2 штуки | |
Яйце – 3 штуки | |
Розпушувач або сода – 1 чайна ложка з гіркою | |
Масло вершкове – 40 грам | |
Кориця – 1 чайна ложка | |
Ванільний ароматизатор – 3 краплі |
Приготування займає мінімум часу, а смак і аромат ще надовго залишаються в пам’яті.
Покроковий рецепт
Висипаємо в каструлю цукор і розпушувач.
Розтопити вершкове масло, влити в каструлю, ретельно все перемішати.
В отриману суміш додаємо корицю, ароматизатор і яйця, ще раз перемішуємо.
Повільно додаємо борошно. Потрібно встигати перемішувати тісто віночком або міксером до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
Ріжемо яблука на тонкі часточки. Додаємо в тісто, акуратно перемішуємо.
Виливаємо отриману масу у форму для випічки з антипригарним покриттям або ж попередньо змащуємо її маслом. Ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200-210 градусів.
Дати кексу постояти в закритій духовці ще 5-10 хвилин. Потім можна витягувати і нарізати. Ароматне яблучне ласощі до чаю готово.