Яблучний кекс

Яблучний кекс – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гості вже на порозі, а ви тільки прокинулися? Тоді цей кекс врятує ситуацію і допоможе показати вас дбайливою господинею.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 180 грам
Цукор – 1 склянка
Яблуко зелене – 2 штуки
Яйце – 3 штуки
Розпушувач або сода – 1 чайна ложка з гіркою
Масло вершкове – 40 грам
Кориця – 1 чайна ложка
Ванільний ароматизатор – 3 краплі

Як приготувати Яблучний кекс

Приготування займає мінімум часу, а смак і аромат ще надовго залишаються в пам’яті.

Покроковий рецепт


Висипаємо в каструлю цукор і розпушувач.



Розтопити вершкове масло, влити в каструлю, ретельно все перемішати.



В отриману суміш додаємо корицю, ароматизатор і яйця, ще раз перемішуємо.

Повільно додаємо борошно. Потрібно встигати перемішувати тісто віночком або міксером до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.



Ріжемо яблука на тонкі часточки. Додаємо в тісто, акуратно перемішуємо.

Виливаємо отриману масу у форму для випічки з антипригарним покриттям або ж попередньо змащуємо її маслом. Ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200-210 градусів.


Дати кексу постояти в закритій духовці ще 5-10 хвилин. Потім можна витягувати і нарізати. Ароматне яблучне ласощі до чаю готово.