Яблучний зефір з чорницею

Яблучний зефір з чорницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти для приготування зефіру.

Нам потрібно 2-3 середніх яблука.

Жменя чорниці, приблизно 100 грам.

100 грам цукру.

1 яєчний білок.

Інгредієнти

яблука – 2-3
чорниця – 100 грам
цукор – 100 грам
яєчний білок – 1

Як приготувати Яблучний зефір з чорницею

Зефір – одне з найбільш солодких кондитерських виробів, виходить в результаті збивання яєчного білка з цукром, і доповнюється різними інгредієнтами у вигляді, фруктового пюре, або ж мармеладної начинки. Часто додають агаровий сироп, що власне сьогодні в наш рецепт ми і будемо додавати.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти для приготування зефіру.

Нам потрібно 2-3 середніх яблука.

Жменя чорниці, приблизно 100 грам.

100 грам цукру.

1 яєчний білок.

Для сиропу нам знадобитися 75 грам звичайної води. 200 грам цукру. 5 грам, Агар – Агар, це рослинний аналог желатину.

Розрізаємо яблуко, і очищаємо від насіння. На деко стелимо папір для випічки, і викладаємо наші яблука вирізом вниз. Випікаємо їх в духовці, при температурі 180 градусів. Протягом 20-ти хвилин.

Висипаємо чорницю в каструльку з водою, даємо їй закипіти, і варимо в киплячій воді рівно 3 хвилини. Дістаємо наші готові яблука з духовки. Подрібнюємо їх прямо з шкіркою з допомогою блендера. Змішуємо чорничну масу з нашими яблуками, і додаємо цукор, в результаті у нас виходить фруктове пюре. Охолоджуємо отриману масу в холодній воді. Після в пюре додаємо білок. І збиваємо все міксером на максимальній швидкості.

Варимо агаровий сироп, 5-6 хвилин, до появи тягнуться нитки з ложки. Виливаємо готовий сироп у вже збите пюре. Додаємо суміш у форму, бажано з носової насадкою і видавлюємо наш зефір, задаючи форму. Залишаємо сохнути на 4-5 годин. Зефір готовий. Можете додати цукрової пудри в кінці. Приємного апетиту!