Яблучно-чорничний пиріг на сметані

Яблучно-чорничний пиріг на сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблучно-чорничний пиріг виходить дуже ніжний та смачний, а також ароматний. Тане в роті і на тарілці буквально за лічені хвилини.

Інгредієнти

Яблука свіжі – 3 шт.
Масло вершкове – 100 гр.
Цукор – 1 склянка
Борошно пшеничне вищого сорту – 7 столових ложок
Яйця курячі – 2 шт.
Оцет – 1 чайна ложка
Сода – 1/3 чайної ложки
Чорниця – 1 стакан
Сметана – 1 стакан

Як приготувати Яблучно-чорничний пиріг на сметані

Пиріг готується дуже просто і досить швидко. Інгредієнти для його приготування легко можна знайти в магазині або на ринку.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування пирога.

Яйця розтерти з цукром.

Додати туди соду гашену оцтом.


Потім додати сметану, вершкове масло і борошно. Все добре перемішати. Тісто не повинно бути сильно крутим.

Змастити форму для випічки вершковим маслом. Викласти туди половину тіста. Добре розрівняти.

Яблука порізати скибочками (попередньо видалити серцевину) і викласти на тісто.

Чорниці (можна використовувати свіжу або заморожену) викласти на яблука.

Покрити зверху рештою тестом і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.



Яблучно-чорничний пиріг готовий. Подавати можна як теплим, так і захололим. Добре підійде до чаю. Приємного апетиту!