Яблучно-чорничний пиріг виходить дуже ніжний та смачний, а також ароматний. Тане в роті і на тарілці буквально за лічені хвилини.
Інгредієнти
Яблука свіжі – 3 шт. | |
Масло вершкове – 100 гр. | |
Цукор – 1 склянка | |
Борошно пшеничне вищого сорту – 7 столових ложок | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Сода – 1/3 чайної ложки | |
Чорниця – 1 стакан | |
Сметана – 1 стакан |
Пиріг готується дуже просто і досить швидко. Інгредієнти для його приготування легко можна знайти в магазині або на ринку.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування пирога.
Яйця розтерти з цукром.
Додати туди соду гашену оцтом.
Потім додати сметану, вершкове масло і борошно. Все добре перемішати. Тісто не повинно бути сильно крутим.
Змастити форму для випічки вершковим маслом. Викласти туди половину тіста. Добре розрівняти.
Яблука порізати скибочками (попередньо видалити серцевину) і викласти на тісто.
Чорниці (можна використовувати свіжу або заморожену) викласти на яблука.
Покрити зверху рештою тестом і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину.
Яблучно-чорничний пиріг готовий. Подавати можна як теплим, так і захололим. Добре підійде до чаю. Приємного апетиту!