Яблука для цієї страви краще брати не червиві і красивою, рівної форми.
Інгредієнти
Яблуко – 2 | |
Цукор – 150г | |
Лимонний сік – 1ч.л. |
Я впевнена, що вам сподобається цей десерт. Він дуже легко робиться, а найголовніше, він дуже смачний.
Покроковий рецепт
1. Вимийте яблука і протріть насухо. Візьміть ємність, в яку ви будете складати яблука.
2. Далі треба взяти сковорідку і висипати в неї цукор, розподіляючи по всій поверхні, далі додайте лимонний сік і поставте на середній вогонь. Заважайте цю масу, поки вона не стане по консистенції, як карамель. Якщо маса почне дуже швидко танути, зменшіть вогонь, інакше карамель буде гірчити.
3. Коли ваша карамель досягне потрібної консистенції, візьміть яблучко і одягніть його на шпажку або дерев’яну паличку (можна взяти паличку з під морозива). Занурте його в карамель. Не знімайте її з вогню, інакше вона застигне.
Готові яблука можна посипати який-небудь присипкою, наприклад тертим шоколадом, кокосовою стружкою, маленькими цукерками або будь кондитерської присипкою. Потім помістіть десерт з яблук на тарілку і дайте їм охолонути.