Варто усвідомити, що кількість всіх інгредієнтів підбирається строго у співвідношенні з кількістю яблук, які ви збираєтеся карамелізувати.
Інгредієнти
Яблука – 5 Краще всього брати зелені. | |
Цукор – 300-500 г | |
Вода – 2 склянки | |
Дерев’яні шпажки – 5 Можна так само використовувати і дерев’яні палички з під морозива. |
Яблука в карамелі — просте у приготуванні ласощі, не вимагає особливих витрат і зусиль, проте полюбилося це блюдо багатьма ласунами.
Покроковий рецепт
Спершу нам треба правильно підготувати яблука. Гарненько вимити і протерти рушником, а потім відправити в холодильник, попередньо проколовши дерев’яними шпажками.
Поки яблука остигають, приготуємо карамель:
Висипаємо цукор в каструлю і ставимо на вогонь, починаючи підливати воду. Так, тут потрібно бути дуже уважним і не переборщити з кількістю води, так що заливаємо поступово. Далі доводимо до кипіння, паралельно помішуючи. Як тільки наша карамель покипить три-чотири хвилини, знімаємо з плити і даємо трохи охолонути: всі бульбашки повинні вийти.
Дістаємо охолоджені яблука і починаємо повільно і акуратно занурювати їх в каструльку з карамеллю, поступово прокручуючи їх. Увага: якщо ви не великий любитель солодкого, то краще витягнути їх майже відразу, але якщо ви ласун, то можна зробити шар і товстіший! Якщо в процесі карамель почала кристалізуватися, просто нагрійте її знову, якщо не хочете отримати не яблука в карамелі, а яблука в цукрі.
Далі справа за малим: задекорувати наші яблучка. Відразу після водних процедур обсипаємо їх який-небудь кокосовою стружкою, цукерками, кондитерської присипкою або тертим шоколадом, тут вже справа смаку. Можете взагалі залишити їх недоторканими. Приємного апетиту!