Процес запікання зажадає від вас 8-10 середніх кисло-солодких яблук твердого зимового сорту.
Для начинки візьміть родзинки, чорнослив, сир (50-ти грам буде достатньо), звичайний цукор-пісок і підлогу пакетика ванільного, одне сире яйце. Сир змішайте з яйцем, додайте туди порізаний шматочками чорнослив і родзинки. Не забудьте про цукор.
Спочатку робимо з яблук «стаканчики» для начинки.
Зріжте у плодів «кришечки» і чайною ложкою акуратно вийміть серцевину. Товщину бічних стінок залишайте за своїм розсудом, але смачніше коли вони не вузенькі.
Настав час начиняти яблучні «стаканчики» і ставити їх у духовку, розігріту до 150-200 градусів.
Готовність яблук потрібно перевіряти дерев’яною зубочисткою. Якщо вона легко протикає стінку плода, значить, десерт готовий.
Приємного апетиту!