Корисна, ароматна, збагачена клітковиною ячна каша радує мене щоранку.
Інгредієнти
ячна крупа – 5 ст. л. | |
вода – 500 мл | |
сіль – 1 чол.л. без гірки | |
перець – за смаком |
Ця крупа вважається лідером серед інших подібного роду каш, і є моїм фаворитом. До її складу входять всі необхідні елементи, мінерали, необхідні для нормальної роботи людського організму.
Приготувати ячку можна в лічені хвилини. З поставленим завданням впорається навіть дитина. Технологія приготування всіх каш практично однакова. Достатньо знати основи приготування і пропорції. Співвідношення рідини (води, молока) повинно бути 1:4. Якщо ми хочемо отримати більш розсипчастий гарнір, потрібно дотримуватися пропорцію 1:2,5. Як правило, ячна каша готуватися від 15 до 20 хвилин. Для варіння круп в мультиварці існують окремі норми і правила.
Сьогодні ми приготуємо класичну ячну кашу на плиті, використовуючи емальовану каструлю з товстим дном, насолодитись процесом.
Покроковий рецепт
Засипаємо кашу в чавунець і промиваємо її. Цей етап є відповідальним, так як в крупах багато сміття, яке потрібно ретельно витягти. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не стане прозорою.
Відміряємо пропорції ячної каші і води. Додаємо необхідну кількість води. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння.
Після того, як вода закипіла, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком.
Закриваємо щільно кришкою, зменшуємо вогонь. Залишаємо кашу в такому вигляді на 10 хвилин. Вона повинна стояти на мінімальному вогні. УВАГА: Не перемішуємо кашу в процесі варіння!
Після закінчення 10 хвилин, вода википіла, каша набухла і цілком готова до вживання. Додамо зелень і залишаємо на 5 хвилин.
Смак каші розкрився і можна снідати! Якщо ячна каша виступає в ролі гарніру, її можна урізноманітнити котлетою, відбивної, рибою. На сніданок, досить шматочка сиру для доповнення поживною, смачною ароматною, низькокалорійної каші. Якщо ви не на дієті, додайте 20 г вершкового масла. Харчуйтеся правильно, готуйте з любов’ю для себе і своїх близьких!