Яйця пашот на булочці з помідорами – приголомшливо смачне блюдо!
Інгредієнти
Яйця курячі – 1 шт. | |
Помідори – 1 шт. | |
Булочка – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Зелень – гілочка |
Начебто і яйця, але ні, більш ніжні. А якщо ви надумаєте підсмажити булячку…ммм…дуже смачненько!
Покроковий рецепт
Беремо чашку натягуємо на неї целофановий пакет (харчову плівку), капаємо в пакет масло, розмазуємо пальцем одночасно поглиблюємо.
Розбиваємо туди яйце. Солимо, перчимо. Зав’язуємо вузликом (або ниткою, гумкою). Залежно від способу зав’язки кулька можна досягти різної форми яєць-пашот. Якщо туго зав’язати, форма буде як кулька, а якщо в розслабленому стані яйця, то вийде форма літаючої тарілки.
Опускаємо в каструлю з окропом. Варимо у воді на повільному вогні близько 2-5 хвилин, в залежності від бажаної консистенції жовтка, білок при цьому повинен бути щільним! Та й вода ніколи не повинна сильно кипіти, так із-за цього жовток розтечеться, а білок стане “гумовим”.
Спочатку трохи потримати, щоб схопився, потім можна “повісити” на бортик каструлі.
Підготувати хліб і помідори.
На хліб (булочку) викласти листочок салату і помідори.
З яйця акуратно зняти плівку (легше буде зніматися, якщо ви опустіть його на 2-3 секунди в крижану воду). І красиво укласти на бутерброд. Надрізати навхрест яйце, прикрасити зеленню і поперчити. Як тільки бурштиновий жовток почне витікати – негайно з’їсти! Приємного апетиту!