Інгредієнти
Вершкове масло – 3 ст. л. | |
Лимон – сік 1 лимона | |
Часник – 1 зубчик, подрібненого | |
Петрушка – 2 столові ложки подрібненої | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Докладний опис як приготувати артишок і з чим його краще подавати.
Покроковий рецепт
Купила в магазині ось такі чудові артишоки. По-перше, ретельно вимити їх під холодною проточною водою.
Зрізати верхівку.
Виходить ось що.
Обрізати коричневі листя кухонними ножицями.
Зварити артишоки в каструлі з водою, додавши трохи солі, олії і сік 1 лимона (сік додається для того, щоб артишоки не потемніли). Довести до кипіння, потім накрити кришкою і збавивши вогонь до середнього, варити близько 20 хвилин (залежно від розміру).
Я подавала артишоки з смаженої свинячої відбивної (приправленою сіллю, чорним перцем, часником) і печеною картоплею.
Їсти, вмочуючи листя в лимонний соус.
Приємного апетиту!