Як приготувати тушковану качку (шматочками)

Як приготувати тушковану качку (шматочками) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тушкована качка готується досить просто, однак, вимагає тривалої термічної обробки. Для приготування цієї птиці потрібно взяти птицю , цибуля чорнослив, прянощі…

Покроковий рецепт

Для того, щоб загасити качку, частини птиці потрібно викласти на сковороду без масла (качка сама по собі жирна, і пускає жир під час смаження). М’ясо качки посипати спеціями і обсмажити з двох сторін.

Цибулину нарізати і обсмажити разом з качкою.

Після обсмажування м’яса з цибулею, у сковороду налити дві склянки води, додати солі за смаком і накрити кришкою.

Як тільки вода в сковороді закипить, вогонь зменшити. Додати часник і чорнослив. Гасити качку під кришкою на слабкому вогні близько 2-х годин.

Час від часу потрібно перевіряти, чи не википіла вода. Якщо вода википає, її потрібно доливати. Готове м’ясо качки має бути м’яким (його легко можна розрізати ножем).

Тушковану качку можна подавати до столу з картопляним пюре, макаронами, гречаною кашею або рисом.