Яловича печінка смажена з апельсинами і рисом

Яловича печінка смажена з апельсинами і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смажена печінка цим способом виходить м’якою, апельсини надають їй якусь вишуканість. Прекрасно поєднується з рисом.

Інгредієнти

Печінка яловича – .
Борошно – 2 ст. л.
Рослинне масло – для смаження
Апельсин – 1 шт.
Цукор – 0,5 ч. л. (за смаком)
Вершкове масло – 1 ст. л.
Рис – 1 склянка
Зелений горошок – 0,5 склянки
Паприка – 1 ч. л.
Соєвий соус – 1 ст. л.
Сіль – .
Мелений чорний перець – .

Як приготувати яловича печінка Смажена з апельсинами і рисом

Різноманітність страв з печінки вражає. Але при всьому цьому, приготування печінки вимагає правильного підходу, знання основ і секретів.

Покроковий рецепт

Печінку нарізати тонкими пластинами.

Обваляти в борошні.

Обсмажити з двох сторін на рослинній олії до золотистого кольору, тут же соля її і присипаючи перцем.

Апельсин почистити від шкірки, звільнити від кісточок і обсмажити на вершковому маслі з додаванням щіпки цукру (дуже вже він був кислий).

Пасеровані апельсини перекласти в сковороду з печінкою. Налити трохи води (100 г) і тушкувати 10 хвилин.

Рис відварити до розсипчастості в солоній воді. Горошок відварити (можна взяти і консервований). Готові рис і горошок пересипати в каструлю. Додати 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. рослинного масла. Перемішати. При бажанні досолити.

Сформувати гарнір у вигляді купола. Збризнути соєвим соусом. Поруч викласти печінку з апельсинами.

Відразу ж подавайте до столу. Приємного апетиту!