Різноманітність страв з печінки вражає. Але при всьому цьому, приготування печінки вимагає правильного підходу, знання основ і секретів.
Покроковий рецепт
Печінку нарізати тонкими пластинами.
Обваляти в борошні.
Обсмажити з двох сторін на рослинній олії до золотистого кольору, тут же соля її і присипаючи перцем.
Апельсин почистити від шкірки, звільнити від кісточок і обсмажити на вершковому маслі з додаванням щіпки цукру (дуже вже він був кислий).
Пасеровані апельсини перекласти в сковороду з печінкою. Налити трохи води (100 г) і тушкувати 10 хвилин.
Рис відварити до розсипчастості в солоній воді. Горошок відварити (можна взяти і консервований). Готові рис і горошок пересипати в каструлю. Додати 1 ч. л. меленої паприки, 1 ч. л. рослинного масла. Перемішати. При бажанні досолити.
Сформувати гарнір у вигляді купола. Збризнути соєвим соусом. Поруч викласти печінку з апельсинами.
Відразу ж подавайте до столу. Приємного апетиту!