Цей рецепт став одним з моїх улюблених, так як його дуже просто і легко приготувати, а так само з-за його шалено смачного контрастного маринаду з солодкої кока-коли та ароматного часничку.
Інгредієнти
очищені часточки часникові великі – три штуки | |
яловича пашина одним шматком – близько 3 кг | |
напій кока-кола – один повний стакан | |
салатний цибулю невеликий – одна головка | |
кам’яна сіль крупномолотая – за смаком | |
будь-яке рослинне масло – чверть склянки | |
винний оцет червоний – чверть склянки | |
мелений чорний перець – за смаком |
Для приготування такої страви знадобиться шматок яловичої пашини з черевної частини коров’ячої туші. Час готування вказано без урахування часу маринування м’яса яловичини.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно приготувати спеціальний маринад, а для цього підготовлений контейнер слід влити винний оцет і кока-колу, потім додати подрібнений часник.
Почистити салатний цибулю і дрібно покришити його, відправити в контейнер, влити туди ж яке-небудь рослинне масло, додати чорний перець, ретельно збити компоненти виделкою.
Потім у свіжо приготований маринад викласти шматок яловичини. Щільно закрити контейнер з яловичиною в маринаді з кока-коли кришкою, відправити його в холодильник на всю ніч.
На наступний день вийняти з холодильника контейнер, перекласти мариновану яловичину на гриль, за смаком посипати сіллю. Готувати м’ясо з кожного боку за десять хвилин на вогні середньої сили.
Приготовану яловичину перекласти на блюдо, закрити харчовою фольгою і залишити на п’ятнадцять хвилин.
Потім м’ясо нарізати порційними шматками і подавати з будь-яким гарніром.