Попередньо замариновані шматочки яловичини запікаються під шаром овочів.
Інгредієнти
Яловичина – 500 г | |
Картопля – 6 шт | |
Перець болгарський – 1-2 шт | |
Помідор – 1-2 шт | |
Часник – 4 зубчики | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Приправа до м’яса – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Соняшникова олія – 2 ст. л. | |
Майонез – за бажанням | |
Соєвий соус – 2 ст. л | |
Сир твердий – 100 г |
Для того, щоб смачно приготувати яловичину, краще її заздалегідь замаринувати. Тоді м’ясо буде більш м’яким і соковитим. Овочева шуба з картоплі, болгарського перцю та томатів підкреслять смак і виступлять в ролі гарніру.
Покроковий рецепт
М’ясо порізати на шматочки товщиною 1 см і відбити.
Покласти м’ясо в глибоку ємність, посолити, поперчити, додати приправи, соєвий соус, перемішати і залишити на 1 годину. Можна і довше.
Картоплю очистити про нарізати кружечками.
Помідор нарізати півкільцями.
Перець нарізати півкільцями.
Змішати овочі.
Форму для запікання змастити олією, викласти м’ясо. Зверху можна змастити майонезом.
Зверху викласти овочі. Запікати в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.
Сир натерти на тертці.
Посипати блюдо сиром за 5-10 хвилин до готовності.
Ось і готово.