Інгредієнти
Морква – 2 моркви, порізані півкільцями | |
Яловичина – 500 г (нарізаної) | |
Пиво – 250-300 мл (або 1 маленьку пляшечку) пива | |
Стебло селери – 3 стебла селери, порізані | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика ріпчаста цибулина, крупно нарізаний | |
Картопля – 1 великий картоплю, нарізану кубиками | |
Часник – 2 зубчики часнику, дрібно нарізаного | |
Оливкова олія – 2 столові ложки (можна замінити на олію) | |
Помідори – 200 г, очищених від шкірки | |
Борошно – 1/2 склянки | |
Петрушка – жменя (нарізаної) | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Коли я в перший раз приготувала тушковане м’ясо в пиві з овочами – це була катастрофа! Я слідувала рецептурою одних з перших кулінарних книг Джеймі Олівера (в 2001 році) і намагалася відтворити цей рецепт на моїй кухні. Я не знаю, що пішло не так. Може пиво було не те, може я переплутала кроки і рано додала пиво… В результаті у страві з’явився гіркий їдкий дріжджовий смак. Я була розчарована.
Але ось уже минуло 11 років, і я вирішила дати ще один шанс цій страві, і не пошкодувала! Мені настільки сподобалося ніжне м’ясо в пиві, запаху не було! Через 2 дні я знову приготувала страву. Дуже смачно! Прекрасне блюдо, яке легко і швидко приготувати. Рецепт стане у нагоді для людей не люблять жирну їжу, дотримують здоровий спосіб життя. Рецепт, мабуть, віднесу до чеської кухні. Так як саме в Чехії найчастіше в ресторанах зустрінеш м’ясо в пиві.
Покроковий рецепт
Всі овочі почистити і порізати. Їх можна різати як завгодно, у тому числі і м’ясо. Якщо ви любите великі шматки, ріжте так, якщо розміром з укус, дерзайте.
Борошно насипати в чашку. Обваляти м’ясо в борошні. Відкласти в сторону.
У великій сковороді на сильному вогні, з додаванням оливкової олії, обсмажити часник і цибулю до м’якості і появи запаху часнику (близько 2-х хвилин).
Додати м’ясо і смажити ще 4 хвилини, періодично помішуючи.
Додати всі нарізані овочі (морква, картопля, селера), смажити протягом 1 хвилини.
Потім додати пиво і консервовані порізані на шматочки помідори (томати слід очистити від шкірки, так як вона буде потрапляти і псувати весь смак страви).
Довести м’ясо в пиві до кипіння, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько півтора годин, періодично помішуючи. Якщо їжа буде пригорати, додайте трохи води. Спробуйте м’ясо, якщо воно м’яке, блюдо готове, якщо немає — тушкуйте ще 15 хвилин або близько того. В кінці готування все посоліть і поперчіть за смаком. Додайте рубану зелень (петрушку або кріп, що ви любите). От і все! Яловичина в пиві, тушкована з овочами готова. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!