Сьогодні 14 лютого, день всіх закоханих (день святого Валентина). Це свято відзначають багато людей по всьому світу.
Інгредієнти
Яловичина – 400 г | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Помідори у власному соку – 150 г | |
Сік томатів – 300 мл | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Прованські трави – 1 столова ложка | |
Спагетті – 200 г (1/2 пачки, приблизно) | |
Чебрець – 1 гілочка | |
Сир – 20 г |
Свято названий по імені ранньохристиянського священика Валентина. У той час (приблизно 269 м) римський імператор Клавдій II був проти шлюбів і любовних утіх, так як вважав, що це заважає боїв в боях. А Валентин співчував нещасним закоханим і потайки вінчав легіонерів з їх коханими, посилав їм квіти і листівки у вигляді сердечок, які пізніше назвали валентинки. Що цікаво, до свята святого Валентина деякі ієрархи Російської православної церкви ставляться несхвально і не залишають спроб замінити це свято на День святого Трифона, який за новим стилем так само відзначається 14 лютого.
Багато хто в цей день своїм коханим дарують у вигляді сердець цукерки, іграшки, листівки з зізнаннями в коханні… Я вважаю цей день найромантичніший з усіх в році. Саме сьогодні не забудьте створити щось важливе, до чого ви довго йшли і не вирішувались, або зробити щось звичайне, але по-особливому. Нехай цей день надовго залишиться в спогадах у вашої другої половинки!
Я вже пропонувала ряд рецептів, які допоможуть Вам провести цей вечір більш романтично. Думаю, головне щоб вечеря була не важкою, і його легко і швидко можна було приготувати, не втомившись при цьому біля плити. І зі своєї кулінарної боку представлю ще один рецепт для вечері – спагетті з яловичиною, помідорами та болгарським перцем. Інгредієнти розраховано на 2 порції.
Покроковий рецепт
М’якоть яловичини (у мене тазостегнова частина) гарненько промити під холодною проточною водою, обсушити, нарізати дрібними кубиками.
Болгарський перець помити, видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати дрібними кубиками. З помідорів зняти шкірку, дрібно нарізати.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Обсмажити на олії м’ясо, посолити, поперчити (за бажанням), тушкувати до випаровування рідини. (Так як м’ясо дрібно порізане, готується воно дуже швидко).
У сковороду викласти овочі, періодично помішуючи, тушкувати 10 хвилин. Потім вилити сік томатів, продовжувати тушкувати під закритою кришкою близько 15 хвилин.
Додати прованські трави (або іншу по вашому смаку сушену травичку). Довести до появи бульбашок, вимкнути вогонь (приблизно 2 хвилини).
Спагеті відварити відповідно до інструкції, злити воду. Викласти готові макарони на плоску тарілку у вигляді серця.
Викласти м’ясо. Присипати зверху зеленню і шматочками сиру. Приємного апетиту!