Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом

Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почистити часник і дрібно порубати. Гриби почистити і добре промити. Цибуля шалот дрібно порізати. У великій сковороді на сильному вогні на розпеченому рослинному (або будь нейтральному) олії обсмажити часник з вершковим маслом протягом 2 – х хвилин. Коли по кухні піде аромат часнику додати гриби і смажити все 3 хвилини. Потім додати цибулю-шалот і смажити протягом 2-х хвилин.

Додати половину жмені крес-салату і добре перемішати.

Заповніть велику каструлю з водою, підсолити воду і доведіть до кипіння. Почніть варити макарони в підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Коли макарони дійдуть до кипіння, залиште 1/ 2 чашки води з каструлі, де варяться макарони. Злити воду з макаронів після їх готовності в окрему миску. Макарони перекласти в сковорідку, де готуються гриби з зеленню і цибулею.

Вогонь зменшити до мінімуму і додати решту крес-салат. Суміш добре перемішати, додати 2 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки вершкового масла. Ретельно перемішати ще раз, переконавшись, що всі макаронні вироби покриті соусом і промаслені. Присипати все чорним меленим перцем і, за необхідності посолити (соліть макарони акуратно, пробуйте, так як соєвий соус зазвичай і так сильно солоний). Додати зарезервовану макаронну воду, для того щоб зробити маслянистий соус (якщо ви не любите макарони з підливою, можете воду не додавати). Протушкувати все ще 2 хвилини.

Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом готові. Можна подавати до столу. Рекомендую макарони з грибами присипати свіжим сиром пармезан.
Приємного апетиту!