Японський омлет з обсмаженої локшиною і овочами

Японський омлет з обсмаженої локшиною і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна паляничка з омлету з овочами і спагетті.

Інгредієнти

Яйця курячі – 8 шт.
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 2 зубчики
Капуста білокачанна – 2 чашки (нарізаної)
Болгарський перець – 30 г (японський зелений перець)
Рослинна олія – 4 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Рисовий оцет – 1,5 ст. л.
Вода – 2 ст. л.
Цукор – 1 ч. л.
Лист норі (сушені водорості) – 1 лист, дрібно нарізаний (я перемелюю його в кавомолці)
Майонез – за бажанням
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням

Як приготувати Японський омлет з обсмаженої локшиною і овочами

І я знову про Японію…Традиційний японський омлетOmusoba (Омусоба) – дуже популярне блюдо в Японії, яке можна знайти в “сімейних ресторанах”. Хочете зануритися в світ Японії, тоді спробуйте приготувати відварну локшину і овочевий салат з омлетом, адже це зовсім не складно. Сам рецепт омлету на сковороді стандартний, омлет з яєць. Але присутність солодкого і солоного смаків — це щось! В цьому він весь, японський омлет. До того ж його дуже приємно їсти в холодну пору року. Кількість продуктів розрахована на 4 порції.

Покроковий рецепт

Відварити локшину (трохи не доварити). Промити локшину під проточною водою і відкласти поки в сторону.

Почистити цибулю, часник і моркву. Нарізати цибулю, часник і японський перець дрібними шматочками. Нашаткувати капусту. Моркву нарізати дрібною соломкою.

У великій сковороді на сильному вогні з 2 столовими ложками рослинного масла обсмажити протягом 2 хвилин часник і цибулю. Потім додати решту підготовлені овочі і смажити до тих пір, поки вони не стануть м’якими (близько 8 хвилин на середньому вогні).

Потім в сковороду додати 2 столові ложки води, 2 столові ложки соєвого соусу, 1,5 столові ложки рисового оцту, здрібнені листи норії (листи водоростей) і 1 чайну ложку цукру. Закинути промиту локшину, ретельно перемішати і тушкувати ще пару хвилин.

Поки овочі тушатся, візьміть іншу сковороду, щоб зробити омлет. Використовуйте 2 яйця у кожному омлеті. Додайте 2 столові ложки рослинної олії в сковорідку і, коли воно загостритися, зробіть свій перший омлет, збивши заздалегідь яйця з дрібкою солі в невеликій мисці. Коли омлет буде готовий, покласти його на тарілку і повторити процес, поки не будуть готові всі омлети. (Нагадаю, що цей рецепт розрахований на 4 порції, тому всі інгредієнти розраховані на 4 –х). Залишилося приготувати 3 порції омлету.

На одній половині омлету викласти нашу вегетаріанську суміш – локшину з овочами. Другою половиною омлету накрити цю суміш. Зверху полити соусом і майонезом (за бажанням) і страва готова! Японський омлет з обсмаженої локшиною і овочами можна подавати до столу. Приємного апетиту!