Японський плов готувати швидко і просто. Смачний і ароматний.
Інгредієнти
рис – 2 ст. | |
куряче м’ясо – 200 гр. | |
цибуля – 2 шт. | |
морква – 2 шт. | |
соєвий соус – 1/3 чашки | |
імбир сухий – 1 ч. л. | |
часник – 3-4 зубчики | |
борошно – 1 ч. л. | |
яблучний оцет – 1 ст. л. | |
мед – 1 ст. л. | |
вода – 2/3 чашки |
Блюдо дуже смачне, ситне і яскраво-вираженим смаком, а продукти прості, які є в кожному будинку.
Покроковий рецепт
Для приготування плову нам знадобиться: рис, куряче м’ясо, морква і цибуля.
Для соусу Тіріякі нам знадобиться: соєвий соус, мед, часник, борошно, вода, яблучний оцет і сухий імбир.
Для початку наріжемо м’ясо невеликими шматочками і обсмажимо його на сковороді на оливковій олії.
Поки обсмажується м’ясо необхідно нарізати цибулю дрібними шматочками, а моркву натерти на дрібній тертці. Коли м’ясо злегка обсмажиться, додати до нього цибулю і моркву. Обсмажувати до золотистого кольору.
Поки цибулю і моркву з м’ясом обсмажуються на повільному вогні, приготуємо соус Тіріякі.
Отже візьміть 2/3 склянки води і долийте до верху соєвого соусу, вилийте в каструлю, туди ж додайте 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. борошна, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. яблучного оцту і видавіть часник.
Поставити суміш на вогонь і при постійному помішуванні закип’ятити. Нехай прокипить 1-2 хвилини і вимикайте.
До цього часу цибулю з морквою вже повинні були обсмажитися і до них на сковороду виливаємо соус Тіріякі. Даємо прокипіти 2-3 хвилини.
Добре промити 2 ст. рису і додати його на сковороду.
Залити водою, з розрахунку на 1 ст. рису, 2 ст. води, трохи посолити (але тільки зовсім трохи) і закип’ятити. Рис варити до готовності, поки не википить вода.
У мене на приготування рису пішло 15 хвилин. Потім я закриваю сковороду кришкою і даю ще трохи постояти.
Блюдо готове до подачі на стіл. Рис виходить дуже смачним, ароматним, соус пікантний, але не гострий.
Всім приємного апетиту!