Блюдо по цьому рецепту підійде як для самостійного обіду/вечері, так і для сімейного святкового.
Інгредієнти
м’якоть яловичини – 350 гр | |
брокколі заморожена – 400 гр | |
яєчна локшина – 150 гр | |
цибулю, часник – 1 шт | |
масло рослинне – 2 ст. л | |
соус Теріякі” – 120 гр | |
насіння кунжуту, сіль, перець, зелена цибуля – за смаком |
Японська кухня багата на цікаві і незвичайні поєднання смаків в одному блюді, на простоту приготування, на доступність продуктів. Завдяки цьому можна відмінно урізноманітнити свій раціон і “поворушити” свої смакові рецептори.
Покроковий рецепт
Яловичину нарізаємо брусочками, розморожену броколі розбираємо на невеликі суцвіття, ставимо каструлю з водою для закипання.
У глибоку сковороду викладаємо м’ясо, заливаємо водою і варимо до повного випаровування води. (Якщо у вас свіжа ніжна телятина або яловичина, то цей крок можна пропустити).
Після того, як вся вода випарувалася, додаємо рослинне масло, порізану цибулю і часник, перемішуємо і смажимо під кришкою 1 хвилину.
Додаємо брокколі і тушкуємо під кришкою 5-7 хвилин. На цьому етапі можна поперчити і злегка посолити. Одночасно відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці.
У сковороду додаємо соус , локшину, перемішуємо, посипаємо кунжутом і вимикаємо плиту. Блюдо повинне хвилину постояти під кришкою.
При подачі прикрашаємо зеленою цибулею. Приємного апетиту.