Яєчна локшина з яловичиною і броколі в соусі теріякі

Яєчна локшина з яловичиною і броколі в соусі теріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо по цьому рецепту підійде як для самостійного обіду/вечері, так і для сімейного святкового.

Інгредієнти

м’якоть яловичини – 350 гр
брокколі заморожена – 400 гр
яєчна локшина – 150 гр
цибулю, часник – 1 шт
масло рослинне – 2 ст. л
соус Теріякі” – 120 гр
насіння кунжуту, сіль, перець, зелена цибуля – за смаком

Як приготувати Яєчна локшина з яловичиною і броколі в соусі теріякі

Японська кухня багата на цікаві і незвичайні поєднання смаків в одному блюді, на простоту приготування, на доступність продуктів. Завдяки цьому можна відмінно урізноманітнити свій раціон і “поворушити” свої смакові рецептори.

Покроковий рецепт

Яловичину нарізаємо брусочками, розморожену броколі розбираємо на невеликі суцвіття, ставимо каструлю з водою для закипання.

У глибоку сковороду викладаємо м’ясо, заливаємо водою і варимо до повного випаровування води. (Якщо у вас свіжа ніжна телятина або яловичина, то цей крок можна пропустити).

Після того, як вся вода випарувалася, додаємо рослинне масло, порізану цибулю і часник, перемішуємо і смажимо під кришкою 1 хвилину.

Додаємо брокколі і тушкуємо під кришкою 5-7 хвилин. На цьому етапі можна поперчити і злегка посолити. Одночасно відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці.

У сковороду додаємо соус , локшину, перемішуємо, посипаємо кунжутом і вимикаємо плиту. Блюдо повинне хвилину постояти під кришкою.

При подачі прикрашаємо зеленою цибулею. Приємного апетиту.